Паелья з морепродуктами та куркою

1 ч. 0 хв.
5 порцій
Паэлья с морепродуктами и курицей
asife, stock.adobe.com
0

Паелья по праву вважається гордістю національної кухні Іспанії. Блюдо поєднує в собі кращі продукти в різних комбінаціях, але завжди незмінною залишається основа - рис з додаванням оливкової олії. Сьогодні приготуємо паелью з куркою і морепродуктами.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

На розігрітій оливковій олії обсмажте морепродукти протягом 3-5 хвилин, потім перекладіть їх на тарілку.

У сковороду, де обсмажувалися морепродукти, викладіть дрібно нарізану цибулю, подрібнений часник і очищений від насіння і нарізаний, кубиками болгарський перець. Пасеруйте овочі на невеликому вогні, при необхідності додавши оливкову олію.

Куряче філе наріжте невеликими шматочками, посоліть і поперчіть за смаком, додайте в сковороду до овочів. Туди ж відправте дрібно нарізані помідори. Протомите всі інгредієнти до випаровування зайвої рідини, приблизно 10-15 хвилин.

Рис промийте під проточною водою, відкиньте на друшляк, щоб скла вода. Додайте рис в сковороду до овочів і курячого філе, обсмажте протягом 5-7 хвилин, періодично помішуючи.

Влийте в сковороду до інших продуктів необхідну кількість води (можна також використовувати бульйон), на сильному вогні доведіть до кипіння і готуйте до випаровування рідини до рівня рису.

Обсмажені морепродукти викладіть поверх рису в сковороду, додайте зелений горошок, накрийте кришкою і млоїте на невеликому вогні 20-25 хвилин до готовності.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів