Випічка 06.12.2022

повітряні казахські баурсаки на молоці

55 хв.
10 порцій
Воздушные казахские баурсаки на молоке
XELAR, stock.adobe.com
0

Повітряні казахські баурсаки на молоці нагадують повітряні пончики, якщо їх посипати цукровою пудрою і приготувати тісто за моїм універсальним рецептом. Пробуйте експериментувати і тоді у вас буде чим пригостити гостей і що з'їсти з чаєм.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Приготуйте опару для тесту. Для цього молоко підігрійте на вогні або в мікрохвильовці, далі додайте в нього дріжджі, цукор, сіль. Добре перемішайте і відставте в сторону на хвилин 15, щоб дріжджі почали грати.

Тепер додайте в опару борошно, добре перемішайте і замісіть тісто. Залиште тісто на пів години. Коли тісто добре підніметься, перемішайте його знову і залиште ще на 15 хвилин.

Розкачайте тісто в ковбаску і поріжте на порції. Якщо ви любите великі баурсаки, то робіть шматочки побільше. Я люблю дрібні тому з такої порції тесту можу отримати до 30 штук.

У казані або каструлі з товстим дном розігрійте масло. Киньте туди баурсаки і обсмажуйте до золотистої скоринки. Дістаньте готові баурсаки на рушник, щоб прибрати зайвий жир. Посипте цукровою пудрою і їжте з чаєм.

Юлия Цьoнь
Рецепт додав(а):
Юлія Цьонь
вам сподобався рецепт?
0 коментарів