ікра з груздів на зиму через м'ясорубку

2 ч. 0 хв.
2 банки по 1 л
Икра из груздей на зиму через мясорубку
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Не знаєте, чим ще урізноманітнити зимовий раціон? А як щодо ікри з груздів? Цю оригінальну зимову закуску можна подавати, як самостійну страву або використовувати для канапе, різних бутербродів і навіть для фарширування яєць. Спробуйте обов'язково!

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Грузді переберіть, очистіть від піску і лісового сміття, замочіть в холодній воді на деякий час. Потім воду злийте і кожен грибочок промийте під проточною водою за допомогою губки.

Великі екземпляри довільно наріжте, дрібні залиште цілими.

Підготовлені гриби помістіть в емальовану каструлю, посипте сіллю і залийте 2 л води. Каструлю закрийте кришкою і на сильному вогні доведіть до кипіння. Вогонь зменшіть і проваріть грузді протягом півгодини. Потім відкиньте на друшляк, промийте кип'яченою водою і злегка остудіть.

Остиглі грузді пропустіть через м'ясорубку.

Всю зелень промийте і обсушіть за допомогою паперових рушників.

Цибулю наріжте дрібними кубиками, часник подрібніть.

На розігрітій олії обсмажте цибулю і часник до золотистого кольору.

У каструлі для варіння з'єднайте подрібнені грузді, зелень, обсмажені цибулю і часник. Перемішайте, доведіть ікру до кипіння і на повільному вогні, періодично помішуючи, проваріть 1 годину.

Відкоригуйте кількість солі на свій смак. За пару хвилин до готовності введіть оцет, перемішайте.

Киплячу ікру розфасуйте в заздалегідь простерилізовані банки, попередньо вийнявши все листя (свій смак і аромат вони вже віддали). Банки закатати, переверніть догори дном і остудіть. Остигнула ікру з груздів зберігайте в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів