варення з терну з кісточками

6 ч. 0 хв.
2 порції
Варенье из терна с косточками
Yulia Furman, stock.adobe.com
0

Багато господинь обходять стороною терен, не знаючи, що з ним робити. І дуже даремно обходять. З ароматної, трохи терпкуватою ягоди виходять корисні заготовки на зиму. Сьогодні хочу поділитися з вами простим рецептом смачного варення з терну з кісточками.

Інгредієнти

  • Терн - 1 кг
  • цукор - 1 кг
  • Вода - 200 мл

Покроковий рецепт приготування

Терен переберіть, видаліть плодоніжки, промийте під проточною холодною водою.

Щоб ягоди не лопнули в процесі готування і краще просочилися цукровим сиропом, терен необхідно бланшувати. Для цього заздалегідь закип'ятіть воду і остудіть її до температури приблизно 80°C. помістіть терен в глибоку ємність, залийте гарячою водою і залиште на 8-10 хвилин. Потім перекладіть терен в холодну воду і обов'язково остудіть.

Кожну остигнула ягоду проколіть зубочисткою в декількох місцях. Це запобіжить їх розтріскування в процесі уварювання.

В емальованій мисці для варіння варення з'єднайте воду з цукром, перемішайте, поставте на вогонь і, помішуючи дерев'яною ложкою, прогрійте на невеликому вогні до розчинення цукру.

У киплячий сироп помістіть підготовлені ягоди терну, акуратно перемішайте і зніміть ємність з вогню. Залиште заготовку остигати не менше, ніж на 5-6 годин.

Потім знову поставте миску з варенням на вогонь, доведіть до кипіння, проваріть пару хвилин і зніміть з вогню.

Якщо ви віддаєте перевагу варення густіше, злийте сироп в іншу ємність і окремо уварюють його до потрібної консистенції. Потім поверніть сироп назад в миску з терном і для надійності ще раз трохи проваріть.

Гаряче варення з терну з кісточками розлийте в підготовлені стерильні баночки, закатати і остудіть в положенні догори дном при кімнатній температурі. Із зазначеної кількості продуктів виходить приблизно 800 мл готового ласощі. Домашнє варення з терну може зберігатися в прохолодному темному місці протягом 1 року.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів