класична іспанська паелья з морепродуктами

1 ч. 20 хв.
6 порцій
Классическая испанская паэлья с морепродуктами
chandlervid85, stock.adobe.com
0

У ресторані Іспанії класична іспанська паелья виглядає як рис з куркою, овочами або кроликом. Але з часом, щоб порадувати туристів шеф-кухаря стали використовувати класичний рецепт цієї страви, але додавати морепродукти.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Для приготування паельї використовують спеціальний посуд, але якщо у вас немає її, сміливо підійде сковорода з товстим дном.

Підготуйте морепродукти. Промийте їх під водою, почистіть половину креветок і мідій, відкладіть половину в сторону. Почистіть восьминога і кальмара, поріжте на смужки і відкладіть в сторону.

На сковороду налийте трохи олії, додайте 2 зубчики часнику і трохи шафрану. Покладіть туди креветки і смажте по 2 хвилини з кожного боку. Дістаньте і в тому ж маслі смажте мідії. Як тільки мідії розкриються їх можна відправити до смажених креветок. Закриті мідії варто викинути.

Цибулю, часник і помідори поріжте на невеликий кубик. В масло після морепродуктів відправте цибулю і часник, підсмажте до золотистого кольору. Додайте до цибулі трохи олії, помідори і смажте ще 5 хвилин. Додайте решту шафрану, куркуму і сіль і перемішайте.

Висипте в сковороду рис, перемішайте і смажте 3 хвилини. Додайте в рис рибний бульйон, все добре перемішайте і тушкуйте на середньому вогні не більше 15 хвилин.

Почистіть болгарський перець від насіння, поріжте на тонкі смужки і відправте до рису. Тушкуйте 5 хвилин.

Додайте морепродукти, зелений горошок і зелену квасолю. Добре перемішайте паелью і тушкуйте ще 5 хвилин. Спробуйте на сіль і спеції, при необхідності додайте на свій смак.

Коли бульйон майже весь випарувався, вимкніть паелью і дайте їй трохи настоятися. Прикрасьте зверху смаженими креветками і мідіями, подавайте до столу теплою.

Юлия Цьoнь
Рецепт додав(а):
Юлія Цьонь
вам сподобався рецепт?
0 коментарів