солоні рижики холодним способом на зиму

3 ч. 0 хв.
20 порцій
Соленые рыжики холодным способом на зиму
Arkadiusz Fajer, stock.adobe.com
0

Рижики - дуже смачні благородні гриби, які легко засолити в домашніх умовах. Ці гриби не вимагають попереднього вимочування, і засолюють їх різними способами. Сьогодні поділюся з вами класичним рецептом засолювання рижиків холодним способом.

Інгредієнти

  • рижики - 1 відро (десятилітрове)
  • часник (за бажанням) – 1 голова
  • сіль - 250 G

Покроковий рецепт приготування

Гриби переберіть, очистіть від піску і лісового сміття, промийте під проточною водою. Капелюшки і ніжки відокремте один від одного.

У ємність для засолювання (емальоване відро або глибока каструля) викладіть капелюшками вниз підготовлені гриби, пошарово пересипаючи сіллю (шар грибів - пересипати сіллю і т.д., поки не закінчаться гриби). За бажанням можна додати на кожен шар грибів по парі очищених зубчиків часнику.

Зверху на гриби помістіть відповідну за розміром тарілку і встановіть гніт (я зазвичай використовую 2-х літрову банку з водою). Накрийте ємність з грибами чистою марлею і винесіть на 15 днів в прохолодне місце.

Через зазначений час перекладіть гриби в чисті банки, залийте утворився розсолом. Поверх грибів можна покласти листочок хрону - він запобіжить утворенню цвілі в банку. Закрийте банки капроновими кришками і відправте на зберігання в холодильник.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів