кабачкова ікра з майонезом на зиму

2 ч. 15 хв.
3 банки по 0,7 л
Кабачковая икра с майонезом на зиму
Анна Журавльова, stock.adobe.com
0

Кабачкову ікру можна купити в будь-якому магазині. Але, погодьтеся, куди приємніше відкрити баночку ароматної домашньої заготовки. За смаком ікру не відрізнити від покупної, тільки користі в рази більше. Приготована з душею, вона сподобається і дітям, і дорослим.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Кабачки промийте, очистіть від шкірки і насіння, наріжте кубиками. Якщо у вас молоді кабачки, можна використовувати їх в неочищеному вигляді.

Підготовлені кабачки пропустіть через м'ясорубку.

Кабачкову масу посоліть, залиште на 15 хвилин, потім відкиньте на друшляк і злегка відіжміть.

Дрібно нарізану цибулю обсмажте на розігрітій олії до прозорості.

У каструлю для варіння помістіть обсмажену цибулю і кабачкову масу, додайте томатну пасту, майонез і рослинне масло. Все добре перемішайте і на невеликому вогні, періодично помішуючи, протушкувати протягом 40 хвилин.

Додайте сіль, цукор, чорний перець і лавровий лист. Гасіть ікру, періодично помішуючи, на маленькому вогні до однорідності протягом 1 години.

Киплячу ікру розлийте в заздалегідь простерилізовані банки (лавровий лист необхідно попередньо вийняти). Банки прикрийте стерильними кришками і відправте стерилізувати в каструлю з водою (час стерилізації для банок об'ємом 0,7 л - 15-20 хвилин від моменту закипання води в каструлі).

Після стерилізації банки з ікрою закатати, переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження. Остигнула кабачкову ікру з майонезом рекомендую зберігати в холодильнику.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів