десерти 20.12.2022

Японські мочі

1 ч. 0 хв.
8 порцій
Японские моти
photoraidz, stock.adobe.com
0

Незвичайний десерт прийшов до нас з Японії і вже встиг завоювати серця ласунів. Його неможливо ні з чим порівняти, Моті потрібно тільки спробувати! Ніжна текстура тіста і вибухові поєднання смаків начинки 100% не залишать байдужими любителів солодкого.

Інгредієнти

для тесту:
для начинки:
для ягідного конфітюру:
для обсипання:

Покроковий рецепт приготування

У неметалевій мисці з'єднайте цукор, сіль, воду і молоко, добре перемішайте.

Введіть рисове борошно, знову перемішайте до однорідності.

Додайте рослинне масло і харчовий барвник (якщо збираєтеся робити кольорові тістечка). Майте на увазі, що після приготування тісто стане більш яскравим. Накрийте миску харчовою плівкою, зробіть кілька проколів зубочисткою і відправте тісто в мікрохвильовку на 2-3 хвилини при максимальній потужності (воно повинно добре загуснути). Остудіть тісто до кімнатної температури.

Займіться конфітюром: заморожені ягоди збийте блендером, додайте цукор і кукурудзяний крохмаль, ще раз збийте. Перекладіть масу в сотейник і на невеликому вогні, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Після закипання прокип'ятіть ще 20-30 секунд. Готовий конфітюр злегка остудіть, перекладіть в кондитерський мішок і відправте в холодильник для загустіння.

Приготуйте начинку: вершковий сир трохи збийте міксером зі згущеним молоком, додайте ванілін, ще раз збийте. Перекладіть крем в кондитерський мішок і також відправте в холодильник.

Поверхню столу і руки змастіть невеликою кількістю рослинного масла без запаху, викладіть рисове тісто і вимісіть його до гладкої однорідної текстури. Потім скачайте ковбаску і розділіть її на 8 рівних частин.

Сформуйте мочі: кожну з частин тіста розкачайте в коржик, за допомогою кондитерського мішка в центр помістіть невелику кількість вершкової начинки, а потім - ягідного конфітюру. Краї коржі з'єднайте до центру (за принципом складання хінкалі), присипте тістечко невеликою кількістю суміші крохмалю і цукрової пудри і надайте акуратну круглу форму.

Готові тістечка Моті викладіть в паперові формочки для кексів і відправте в холодильник на 1-2 години. Подавайте десерт до столу охолодженим.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів