Лечо з перцю, помідорів, моркви і цибулі на зиму

2 ч. 30 хв.
3 банки
Лечо из перца, помидоров, моркови и лука на зиму
Mikhail, stock.adobe.com
0

Хочете приготувати лечо на зиму, але не знаєте, з чого почати? Поділюся з вами перевіреним покроковим рецептом смачною і корисною домашньої заготовки з помідорів, моркви і болгарського перцю. Домашнє лечо набагато смачніше магазинного, варто спробувати!

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Помідори промийте, довільно наріжте і пропустіть через м'ясорубку. Поставте масу на вогонь, доведіть до кипіння і тушкуйте 1 годину на повільному вогні, періодично помішуючи.

Болгарський перець очистіть від насіння і розріжте на часточки. Скибочки перцю опустіть в киплячу воду на 2-3 - хвилини, потім відкиньте на друшляк.

Цибулю і моркву очистіть, цибулю наріжте півкільцями, моркву - соломкою. Обсмажте овочі на сильному вогні протягом 1 хвилини на розігрітій олії, потім вогонь зменшіть і обсмажуйте ще 10 хвилин, не забуваючи помішувати.

Киплячу томатну масу посоліть, введіть цукор, оцет і рослинне масло. Додайте цибулю, моркву і перець, перемішайте і тушкуйте на середньому вогні 15 хвилин.

Лечо зніміть з вогню і гарячим розфасуйте в стерильні банки, закатати, переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження. Остигле лечо перемістіть на зберігання в комору.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
Вам сподобався рецепт?
0 коментарів