варення з дині без стерилізації

72 ч. 0 хв.
4 порції
Варенье из дыни без стерилизации
natashamam35, stock.adobe.com
0

Незвичайне варення з дині можна приготувати за цим рецептом. Варити його потрібно кілька разів по 10 хвилин протягом трьох днів, роблячи великі перерви. Чим більше цукру додасте і чим більше варок зробите, тим густіше вийде це ароматне динне ласощі.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Стиглу диню очистіть від шкірки і насіння, м'якоть наріжте шматочками середнього розміру.

Закип'ятіть воду, опустіть в неї шматочки дині і проваріть протягом 5-10 хвилин на середньому вогні. Потім відкиньте на друшляк. Воду, в якій варилася диня, залиште, з неї будемо варити сироп.

Зваріть сироп: у воду, в якій бланшировать диня, введіть цукор з розрахунку 1:1. За бажанням додайте корицю або ванільний цукор. Проваріть сироп, помішуючи, на повільному вогні до повного розчинення цукру.

Додайте шматочки дині і проваріть варення на повільному вогні 10 хвилин. Протягом 3-х днів повторюйте варіння з перервою в 10-12 годин. У разі необхідності, підливайте сироп. У готове варення додайте дрібку лимонної кислоти і проваріть ще 1-2 хвилини.

Готове варення з дині розлийте гарячим в заздалегідь простерилізовані банки, закатати, остудіть в положенні догори дном і після цього відправте на зберігання в прохолодне темне місце.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів