Заправка для горохового супу на зиму

19 ч. 0 хв.
4 порції
Заправка для горохового супа на зиму
lenakorzh, stock.adobe.com
0

Заправка для горохового супу - справжня паличка-виручалочка для господинь, які не мають великою кількістю вільного часу. Потрібно лише додати заготовку в киплячий бульйон, і вже через 10-15 хвилин насичений гороховий суп готовий. Зручно, чи не так?

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Горох промийте і замочіть у холодній воді на ніч. Потім промийте ще раз під проточною водою і відваріть до готовності, знімаючи пінку.

Цибулю наріжте кубиком і обсмажте на розігрітій олії до м'якості.

Моркву натріть на крупній тертці, болгарський перець очистіть від насіння і плодоніжки, наріжте соломкою, часник подрібніть. Морква, часник і перець відправте в сковороду до цибулі, обсмажте до золотистого кольору.

Готовий відварений горох подрібніть блендером в пюре.

У каструлю до горохового пюре додайте овочеву піджарку, посоліть і поперчіть, додайте лавровий лист. Млоїте заготовку на слабкому вогні 20 хвилин. Потім додайте оцет, добре перемішайте і дайте йому закипіти 2-3 хвилини.

Гарячий суп розлийте в заздалегідь простерилізовані банки, закатати, переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження. Остигнули банки з заправкою для горохового супу перемістіть на зберігання в прохолодне темне місце.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів