закуска з баклажанів на зиму

1 ч. 0 хв.
4 банки по 0,5 л
Закуска из баклажанов на зиму
Anzhela, stock.adobe.com
0

Гостра закуска з запечених баклажанів з болгарським перцем взимку буде як ніколи до речі. До будь-якого гарніру, м'яса і птиці... поєднання баклажанів з часником і перцем завжди виграшно, гостроту можна коригувати на свій смак. Дуже рекомендую спробувати!

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Баклажани промийте, наріжте кружечками, помістіть на застелене пергаментом деко, збризніть рослинним маслом і запікайте в попередньо розігрітій до 180°C духовці 20-25 хвилин.

Болгарський перець очистіть від насіння і плодоніжок, наріжте скибочками. Гострий перець подрібніть. Помідори наріжте часточками. Підготовлені овочі пропустіть через м'ясорубку.

Подрібнену овочеву масу помістіть в сотейник, додайте сіль і цукор і проваріть на невеликому вогні, періодично помішуючи, протягом 40 хвилин після закипання. Потім зніміть соус з вогню і злегка остудіть.

Додайте подрібнений часник, перемішайте.

У заздалегідь простерилізовані банки шарами покладіть запечені кружечки баклажанів, залийте овочевим соусом.

Банки з заготівлею простерилизуйте в каструлі з киплячою водою (для 0,5 л банок - 20 хвилин від моменту закипання води в каструлі), потім закатати, переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження. Остигнула заготовку з баклажанів перемістіть на зберігання в прохолодне темне місце.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів