фаршировані баклажани на зиму

9 ч. 0 хв.
2 банки
Фаршированные баклажаны на зиму
0

Сьогодні хочу поділитися рецептом пікантних маринованих баклажанів з гострою начинкою з перцю, часнику і зелені. У моїй родині жодне святкове застілля не обходиться без цієї закуски! Подаю з ароматним рослинним маслом і зеленою цибулею. Смачно!

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Баклажани промийте, відріжте хвостики, на кожному зробіть поздовжній надріз. Відваріть баклажани протягом 8-10 хвилин. Потім відкиньте на друшляк і помістіть під гніт на 2-3 години (можна на ніч).

Гострий перець очистіть від насіння, подрібніть.

Зелень промийте, злегка обсушити і крупно порубати. Часник пропустіть через прес.

З'єднайте гострий перець, часник і зелень. Посоліть і добре перемішайте.

Селера проваріть в 1 л води 1-2 хвилини. Дістаньте селеру з води.

Нафаршируйте баклажани сумішшю перцю, часнику та зелені. Якщо ви використовуєте селеру зі стеблами, перев'яжіть стеблами селери фаршировані баклажани.

Фаршированими баклажанами щільно наповніть заздалегідь простерилізовані банки.

У відвар, де варився селера, додайте сіль цукор, лавровий лист, гвоздику і запашний перець. Все перемішайте, доведіть до кипіння, введіть оцет, проваріть 1-2 хвилини і зніміть маринад з вогню.

Киплячим маринадом залийте баклажани в банках. Банки прикрийте стерильними кришками і простерилизуйте в каструлі з водою протягом 25-30 хвилин.

Після стерилізації банки з заготівлею закатати, переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження. Зберігайте фаршировані баклажани в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів