асорті з огірків і помідорів на зиму

1 ч. 0 хв.
1 банка 3 л
Ассорти из огурцов и помидоров на зиму
lbordeafeliciea, stock.adobe.com
0

Люблю мариновані овочеві асорті за універсальність - відкрив баночку, і на столі різні пікантні соління. Вибирай, що душі захочеться! Сьогодні заготовимо огірки з помідорами на зиму. Подавайте до різних гарнірів, м'ясних страв і запеченої птиці.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Огірки попередньо замочіть в холодній воді на 2 години.

Помідори промийте, видаліть плодоніжки. Вибирайте щільні, добре дозрілі томати невеликого розміру.

Болгарський перець очистіть від насіння і плодоніжок, наріжте смужками. Моркву наріжте кружечками, цибулю - великими кільцями. Корінь хрону очистіть від шкірки, наріжте смужками. Часник очистіть.

На дно заздалегідь простерилізованої банки викладіть половину парасольок кропу, часник, перець горошком, нарізану цибулю, болгарський перець, моркву і хрін.

Наповніть банку огірками та помідорами, намагаючись максимально заповнити весь простір. Зверху викладіть залишилися парасольки кропу, запашний перець і часник.

Закип'ятіть воду і окропом залийте вміст банки. Банку прикрийте стерильною кришкою і залиште для прогріву на 15 хвилин.

Потім злийте рідину з банки в сотейник, додайте сіль і цукор (кількість солі, цукру і оцту вказано з розрахунку на 1 л води). Перемішайте, доведіть до кипіння і проваріть кілька хвилин до повного розчинення солі і цукру.

Киплячим розсолом залийте вміст банки до верху, додайте оцет. Банку відразу ж закатати, переверніть догори дном укутайте і залиште до повного охолодження. Остигнула заготовку зберігайте в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів