десерти 02.12.2022

ПП Бенто-торт

1 ч. 30 хв.
1 порція
ПП бенто-торт
SBozhok, stock.adobe.com
0

Мода на Бенто-торти поширюється по світу з величезною швидкістю. Але як бути, якщо той, кому адресований десерт, дотримується ПП або сидить на дієті? Є маса "правильних" рецептів цих милих корейських тортиків. Одним з них я сьогодні ділюся з вами!

Інгредієнти

для коржів:
для начинки:
для крему:

Покроковий рецепт приготування

З'єднайте яйця і грецький йогурт, перемішайте. Поступово введіть цільнозернове борошно, какао, розпушувач і замінник цукру. Збийте вінчиком до однорідності.

Вилийте отримане тісто на невеликий застелений пергаментом деко і випікайте в розігрітій до 180°C духовці приблизно 15 хвилин (готовність коржа перевірте за допомогою дерев'яної шпажки), потім трохи остудіть і за допомогою круглої форми (зазвичай діаметром 8-10 см) виріжте 3 маленьких коржа.

Приготуйте начинку. Для торта за цим рецептом я використовую свіжу грушу. Наріжте плід невеликими шматочками, покладіть в сотейник, додайте екстракт ванілі (можна замінити корицею або іншими улюбленими спеціями) і замінник цукру. Проваріть грушу на невеликому вогні до м'якості. У разі необхідності можна додати трохи води.

Для крему змішайте рікотту, розтоплене кокосове масло та замінник цукру. Отриману масу збийте блендером до однорідності. Якщо ви плануєте використовувати для прикраси торта кольоровий крем, відкладіть невелику частину крему в окрему ємність і пофарбуйте за допомогою натурального харчового барвника.

Зберіть торт. Перший корж покладіть на підкладку, оберніть ацетатної стрічкою (можна обійтися і без неї, але в цьому випадку крем повинен бути добре охолодженим). Змастіть корж кремом за допомогою ложки або кондитерського мішка, зробіть невелике заглиблення в кремі, викладіть грушеву начинку, потім знову тонкий шар крему (на покриття кожного коржа піде приблизно 60 г крему). Накрийте конструкцію другим коржем і повторіть процедуру. Викладіть третій корж, трохи притисніть, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на 3-4 години.

Коли торт досить настоявся, зніміть харчову плівку і ацетатну стрічку і покрийте торт тонким шаром крему з усіх боків. Вирівняйте верхівку і бічні поверхні.

Декорують торт на свій розсуд - за допомогою крему, пофарбованого харчовими барвниками, з використанням свіжих ягід, кондитерської посипання і т. д.

Готовий Бенто-торт акуратно перекладіть в спеціальну порційну коробочку або ланч-бокс.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів