Томатна паста з помідорів в домашніх умовах на зиму

1 ч. 0 хв.
3 банки по 350 мл
Томатная паста из помидоров в домашних условиях на зиму
Atlas, stock.adobe.com
0

Домашня томатна паста - натуральна основа для Ваших кулінарних шедеврів. Додавайте її в підливи, піцу, м'ясні і перші страви, використовуйте для приготування улюблених соусів. Рецепт не передбачає тривалого уварювання, а в складі - одні помідори!

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Використовуйте для приготування пасти стиглі м'ясисті плоди! Отже, помідори добре промийте, злегка обсушити і при необхідності зріжте всі дефекти.

Пропустіть помідори через соковижималку. Макуха додатково відіжміть 5-6 разів.

Томатний сік помістіть у велику каструлю для варіння і прогрійте протягом 5 хвилин. Гуща і піна піднімуться на поверхню. Зніміть каструлю з вогню.

Прийшов час поділитися лайфхаком, як обійтися без довгого випаровування вологи з томатного соку. Все дуже просто! Гарячий томатний сік з каструлі процідіть через дуже дрібне сито - непотрібна рідина стече, а необхідна нам гуща залишиться в ситі.

Залишилася томатну масу помістіть в сотейник і на невеликому вогні під кришкою уварюють 20-30 хвилин. Не забувайте періодично помішувати! Через зазначений час паста стане густішою і злегка змінить колір.

Гарячу томатну пасту розлийте в заздалегідь підготовлені стерильні банки, герметично закрийте, переверніть догори дном, укутайте і остудіть. Зберігайте остигнула заготовку в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів