Желе з чорної смородини

3 ч. 0 хв.
3 банки
Желе из черной смородины
tanchy25, stock.adobe.com
0

Желе з чорної смородини - улюблені ласощі дітей і дорослих. Якщо в процесі приготування частина ягідної маси не помістилася в банку, наповніть нею силіконові формочки для кексів і відправте в холодильник на годину. Остигле желе прекрасно тримає форму!

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Смородину переберіть, зніміть з гілочок, промийте і відкиньте на друшляк.

Ягоди помістіть в миску для варіння, залийте водою і за допомогою толкушки придушіть, щоб смородина швидше пустила сік.

Поставте миску з заготівлею на вогонь, на середньому вогні доведіть до кипіння і, помішуючи, проваріть 5-7 хвилин після закипання.

Гарячу ягідну масу перетріть через сито, застелене двома шарами марлі, відокремлюючи сік в сотейник. Вийде приблизно 1 літр смородинового соку. Макуха не викидайте - його можна використовувати для приготування киселю або компоту.

У сотейник з соком додайте цукор у співвідношенні 1:1, доведіть до кипіння і проваріть, помішуючи і знімаючи пінку, 5-7 хвилин після закипання. Хочу звернути вашу увагу, що остигла смородинова маса стане набагато густіше і придбає консистенцію ягідного желе.

Гарячу смородинову масу розлийте в невеликі стерильні баночки, закатати і остудіть. Зберігайте желе з чорної смородини в прохолодній коморі.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів