патисони з морквою і цибулею на зиму без стерилізації

1 ч. 0 хв.
2 порції
Патиссоны с морковью и луком на зиму без стерилизации
Anzhela, stock.adobe.com
0

Давайте сьогодні приготуємо пікантні хрусткі патисони з овочами без стерилізації? Рецепт досить простий і вимагає мінімального часу на підготовку. В результаті у вас вийде відмінна закуска на зиму, яка підійде до будь-якого м'яса або гарніру.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Овочі промийте і очистіть. Моркву наріжте кружечками, цибулю - півкільцями, зубчики часнику - на половинки. Перець чилі очистіть від насіння і наріжте тонкими кільцями. У патисонів зріжте хвостики, великі плоди разом з шкіркою наріжте довільно, маленькі можна залишити цілими.

У каструлю для варіння налийте воду, додайте сіль і цукор, перемішайте і опустіть в майбутній маринад підготовлені патисони. Проваріть все разом протягом 5 хвилин після закипання. За допомогою шумівки перемістіть патисони в холодну воду, а потім відкиньте на друшляк. Маринад продовжите варити на невеликому вогні.

На дно стерильних банок покладіть часник, парасольки кропу, лавровий лист, перець чилі і перець горошком. На цьому етапі за бажанням можна додати і інші прянощі: хрін, листя смородини або вишні (то, що зазвичай використовуєте для заготовок).

Щільно наповніть банки вареними патисонами, чергуючи з кільцями моркви і цибулею.

Киплячим маринадом наповніть банки з овочами до верху, прикрийте стерильними кришками і залиште на 10 хвилин.

Потім злийте маринад з банок назад в каструлю, ще раз доведіть до кипіння і додайте оцет.

Залийте банки з овочами киплячим маринадом, закатати, переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження. Зберігайте консервовані патисони з морквою і цибулею в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів