ікра з опеньків з часником на зиму через м'ясорубку

2 ч. 30 хв.
2 банки
Икра из опят с чесноком на зиму через мясорубку
Veronika Idiyat, stock.adobe.com
0

Сьогодні поділюся цікавим рецептом ікри з опеньків на зиму. Цю незвичайну заготовку люблять мої рідні та друзі, кому хоч раз доводилося її спробувати. Грибну ікру можна подавати до столу, як закуску або використовувати у вигляді начинки в вареники і пиріжки.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Опеньки переберіть, очистіть від піску, промийте під проточною водою, потім відкиньте на друшляк.

Залийте гриби холодною водою, додайте лавровий лист і перець горошком, доведіть до кипіння, посоліть і проваріть на невеликому вогні 20-25 хвилин. Потім відкиньте на друшляк і промийте під проточною водою.

Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на крупній тертці, часник подрібніть.

На розігрітій олії обсмажте цибулю і моркву.

Додайте гриби, перемішайте і на середньому вогні обсмажте все разом 3-5 хвилин. Потім трохи остудіть.

Остиглі гриби з морквою і цибулею пропустіть через м'ясорубку.

Масу знову помістіть в сковороду, посоліть за смаком, додайте мелений перець і оцет. Обсмажуйте заготовку на невеликому вогні, помішуючи, протягом 30 хвилин. За пару хвилин до готовності додайте в ікру подрібнений часник, перемішайте і зніміть з вогню.

Гарячу ікру з опеньків розфасуйте в заздалегідь простерилізовані півлітрові банки, прикрийте кришками і простерилизуйте в каструлі з киплячою водою 30 хвилин (для банок об'ємом 1 л - 60 хвилин). Потім банки закатати, переверніть догори дном, укутайте і остудіть. Остигнула грибну ікру зберігайте в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
Вам сподобався рецепт?
0 коментарів