кетчуп з помідорів з крохмалем на зиму

50 хв.
5 банок по 0,5 л
Кетчуп из помидоров с крахмалом на зиму
olyina, stock.adobe.com
0

Щоб приготувати ніжний домашній кетчуп з помідорів з крохмалем, скористайтеся цим простим рецептом. Соус виходить ароматним, гоструватим і в міру пряним. Я розливаю кетчуп в невеликі баночки, щоб використовувати вміст за один раз.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Помідори промийте, наріжте довільно і пропустіть через соковижималку. 0,5 л томатного соку отлейте в окрему ємність - в ньому ми будемо розчиняти крохмаль.

Гострий перець очистіть від насіння і плодоніжок, також пропустіть через соковижималку.

Болгарський перець очистіть від насіння і плодоніжок і разом з очищеними зубчиками часнику пропустіть через м'ясорубку.

У каструлі для варіння з'єднайте томатний сік, сік гострого перцю, часник і подрібнений болгарський перець. Додайте сіль, цукор, чорний мелений перець, приправу для шашлику і корейської моркви. Все добре перемішайте, доведіть до кипіння і на повільному вогні, періодично помішуючи, проваріть 15 хвилин.

У залишився томатний сік (0,5 л) всипте крохмаль. Перемішайте до однорідності і відправте масу в каструлю з киплячою заготівлею. Проваріть, помішуючи, все разом 15 хвилин.

За 5 хвилин до готовності введіть оцет, перемішайте.

Киплячий кетчуп розлийте в невеликі стерильні банки, герметично закрийте, переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження. Остиглий соус перемістіть на зберігання в прохолодне темне місце.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів