Соус з агрусу до м'яса на зиму

1 ч. 30 хв.
3 банки
Соус из крыжовника к мясу на зиму
Natallya_ph, stock.adobe.com
0

Хочете здивувати гостей незвичайним соусом до м'яса? Приготуйте на зиму оригінальний кисло-солодкий соус з агрусу з легким ароматом кропу. Гострий і пікантний, соус відмінно доповнить шашлик, страви з м'яса і птиці. Цікава альтернатива покупному кетчупу.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Агрус промийте, зріжте хвостики. Помістіть ягоди в каструлю для варіння, додайте воду і на середньому вогні доведіть до кипіння. Проваріть, помішуючи, 10-15 хвилин, поки ягоди не почнуть лопатися і пускати сік.

Протріть розварені ягоди через сито. Сік налийте в сотейник, а макуха не поспішайте викидати - з нього можна зварити смачний компот.

Сотейник з соком поставте на вогонь і на невеликому вогні, періодично помішуючи, уварюють до бажаної густоти (у мене цей процес займає близько 40 хвилин).

У киплячу масу додайте гілочку м'яти, очищений від насіння перець чилі, часник і парасольку кропу. Проваріть соус ще 10-15 хвилин, потім за допомогою шумівки дістаньте з заготовки трави, часник і Чилі - свій аромат вони вже віддали.

Знову доведіть соус до кипіння, додайте сіль і цукор, перемішайте і проваріть ще 2-3 хвилини.

Киплячий соус розлийте в заздалегідь простерилізовані банки, герметично закрийте і остудіть. Остиглий соус з агрусу зберігайте в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів