варення з винограду без кісточок

1 ч. 0 хв.
2 порції
Джем из винограда без косточек
Lana_M, stock.adobe.com
0

Виноградний джем добре поєднується з сиром і тостами, а густа консистенція дозволяє використовувати його для начинки в солодку випічку. Приготуйте джем з винограду без кісточок і насолоджуйтеся благородним смаком солодких ласощів зимовими вечорами.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Переберіть ягоди: позбудьтеся від підгнилих і зіпсованих. Промийте грона під проточною водою. Ягоди поштучно відірвіть від гілочок і замочіть в мисці з холодною водою на 15-20 хвилин. Потім ще раз промийте під проточною водою і відкиньте на друшляк.

Видаліть кісточки з ягід. Для цього розріжте ягоду навпіл і витягніть насіння, залишивши м'якоть. Половинки ягід без кісточок посипте лимонною кислотою і перемішайте. Якщо використовуєте дуже солодкий сорт винограду, при необхідності збільште кількість лимонної кислоти, пробуючи і доводячи до смаку на свій розсуд.

Введіть цукор з розрахунку 1:1. Добре перемішайте, миску з виноградом накрийте марлею і залиште при кімнатній температурі на 3-4 години для виділення соку. Прискорити появу соку можна, якщо періодично струшувати виноградну масу. Цукор повинен повністю розчинитися.

Помістіть виноград разом з соком, що утворився в ємність для варіння, поставте на вогонь і при максимальному нагріванні доведіть до кипіння. Вогонь зменшіть і варіть 30-40 хвилин без кришки, часто помішуючи дерев'яною ложкою. Тут важливо не переварити заготовку - приберіть ємність з вогню, як тільки виноградинки стануть напівпрозорими, а маса придбає гарний золотистий відтінок.

Тепер варення з винограду потрібно перетворити в джем. Перетріть солодку масу через сито, ще раз проваріть для надійності і розлийте ласощі в заздалегідь простерилізовані банки. Закрийте заготовку стерильними кришками, остудіть при кімнатній температурі і відправте в холодильник для тривалого зберігання. Із зазначеної кількості інгредієнтів у мене виходить приблизно 400-500 г джему.

Готовий виноградний джем подавайте до сиру, горіхів, галет і тостів.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів