напої 26.05.2023

хлібний квас в домашніх умовах

48 ч. 0 хв.
1 банка 3 л
Хлебный квас в домашних условиях
davidchukalexey, stock.adobe.com
0

Хочете урізноманітнити питний режим в жарку пору року? Тоді цей рецепт для вас. Приготуємо сьогодні старий-добрий хлібний квас в домашніх умовах. Рецепт не складний, а інгредієнти доступні. Трохи повозитися, звичайно, доведеться, але результат того вартий!

Інгредієнти

для закваски:
для квасу:
  • Вода (тепла) – 2,5 л
  • хліб (житній) – 3 скибочки
  • цукор - 7 ст. л.

Покроковий рецепт приготування

Житній хліб наріжте скибочками і підсушіть в розігрітій духовці до золотистого кольору.

Для закваски в чисту трилітрову банку помістіть сухарі, додайте цукор.

Закип'ятіть воду і окропом залийте вміст банки "по плечики". Залиште охолоджуватися приблизно до 30-35°C.

Дріжджі розчиніть в ¼ склянки теплої води і додайте в банку. Банку з закваскою прикрийте марлею і залиште в теплому місці на добу. Гуща, яка утворюється через добу на дні банки, і є наша хлібна закваска.

Акуратно через марлю злийте "перший" квас - він нам не знадобиться. Розм'яклий хліб видаліть. Гущу, яка залишилася, ложкою перекладіть в чистий посуд, банку добре промийте і поверніть закваску назад вже в чисту банку.

У банку з закваскою всипте цукор і додайте сухарі, підсушені з 3 скибочок хліба. Вміст банки залийте" по плечики " теплою водою (30-35°C). Банку знову закрийте марлею і залиште на добу. Готовність квасу визначте за смаком і запахом.

Готовий хлібний квас через марлю перелийте в чисті банки, закрийте капроновими кришками і відправте на зберігання в холодильник.

З залишилася гущі (хлібної закваски) можна приготувати наступну порцію квасу, повторивши процедуру приготування з новою порцією інгредієнтів.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів