Випічка 14.11.2022

Баурсаки на кефірі

2 ч. 30 хв.
12 порції
Баурсаки на кефире
Володимир Трубачов, stock.adobe.com
0

Калорійний і дуже поживний пончик тюркських народностей Баурсак сміливо замінить звичний вами хліб. Цей хлібець можна приготувати на кефірі, з дріжджового або прісного тіста і подавати як звичайний хліб до супів і гарнірів. Також ідеально підійде до чаю, якщо просочити їх солодким соусом або медом.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Для приготування тіста використовуйте кефір будь-якої жирності кімнатної температури, або підігрійте його кілька хвилин на маленькому вогні не доводячи до кипіння. Додайте в кефір дріжджі, цукор, сіль, трохи перемішайте і відставте на 10-15 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.

Додайте в масу збите яйце, рослинне масло і соду, ретельно перемішайте. Залиште цю суміш ще на 10 хвилин до появи дрібних бульбашок.

Просійте борошно і додавайте її поступово в рідку масу. Ретельно перемішуйте щоб не з'явилися грудочки.

Залиште тісто на 20 хвилин, щоб воно добре підходило.

Як тільки тісто добре підійде, дістаньте його і скачайте в трубочку, поділіть її на маленькі шматочки. Кожен шматочок скачайте в кульку, викладіть на деко і присипте трохи борошном.

Приготуйте масло для обсмажування. Як тільки масло розігріється до потрібної температури і почне кипіти, занурте в нього кілька кульок. Обсмажуйте баурсаки до золотистої скоринки.

Дістаньте кульки на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії. Використовуйте як хліб при прийомі основних страв або посипте цукровою пудрою, медом або солодким соусом, щоб подавати їх до чаю.

Юлия Цьoнь
Рецепт додав(а):
Юлія Цьонь
вам сподобався рецепт?
0 коментарів