Випічка 22.11.2022

Татарський баурсак

1 ч. 0 хв.
10 порцій
Татарский баурсак
zakiroff, stock.adobe.com
0

Цей рецепт татарських баурсаків сподобається любителям пишної і ароматної домашньої випічки. У країнах Азії баурсаки-обов'язкове блюдо святкової трапези. Я ж пропоную вам приготувати це незвичайне частування до вечірнього чаювання в колі сім'ї.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Змішайте в мисці розм'якшене вершкове масло, теплу воду і згущене молоко. Додайте дріжджі і добре перемішайте.

Підготуйте сухі інгредієнти. В окрему миску просійте борошно, додайте сіль, цукор, ванільний цукор і розпушувач, перемішайте.

З'єднайте рідкі інгредієнти з сухими. Замісіть тісто спочатку ложкою, потім вимішуйте руками на столі, присипаному борошном. Повинно вийти в міру м'яке, еластичне тісто, по консистенції нагадує тісто на вареники.Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште для підйому в теплому місці на 1-2 години.

Коли тісто досить піднялося, розділіть його на рівні частини і скачайте в ковбаски товщиною 1-2 см.ковбаски наріжте на однакові шматочки квадратної або круглої форми.

Обсмажуйте баурсаки в казані на розпеченому рослинному маслі, періодично перевертаючи, до утворення золотистої скоринки (близько 3-5 хвилин). Готові вироби відкиньте за допомогою шумівки на паперові рушники, щоб прибрати надлишки жиру.

Готові татарські баурсаки охолодіть, посипте цукровою пудрою і подавайте до столу.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
Вам сподобався рецепт?
0 коментарів