квашена капуста на зиму в банках

1 ч. 30 хв.
1 банка 3 л
Квашеная капуста на зиму в банках
Володимир Солдатов, stock.adobe.com
0

Ну як же не запастися на зиму хрусткою і апетитною квашеною капустою? Рецептів існує безліч, і у кожної господині напевно є свої, вдалі і не дуже. Сьогодні розповім, як заквасити капусту з розсолом. Виходить смачно і досить швидко.

Інгредієнти

  • Капуста - 3 кг
  • морква - 2 шт.
  • лавровий лист - 3 шт.
  • чорний перець (горошком) – 5 шт.
  • Вода - 2 л
  • цукор - 75 g
  • сіль - 100 G

Покроковий рецепт приготування

Для розсолу налийте в сотейник 2 л води, додайте сіль і цукор. Добре перемішайте, доведіть до кипіння і зніміть сотейник з вогню. Розсіл остудіть до кімнатної температури.

Капусту наріжте, моркву очистіть і натріть на тертці для корейської моркви.

У мисці з'єднайте підготовлені овочі, перемішайте.

У чисту трилітрову банку налийте 1 л остиглого розсолу, потім щільно наповніть банку капустяно-морквяної сумішшю, періодично перекладаючи овочі лавровим листом і додаючи перець горошком. Утрамбуйте капусту в банку за допомогою качалки або дерев'яної ложки і до верху залийте розсолом. Слідкуйте за тим, щоб в процесі квашення капуста завжди була покрита розсолом, тому залишився розсіл раджу не виливати!

Банку з капустою закрийте капроновою кришкою, поставте на тарілку і залиште в теплому місці на 3 дні. Періодично відкривайте банку і протикайте капусту дерев'яною шпажкою, щоб виходив газ, що утворюється в процесі бродіння.

Як тільки на поверхні капусти перестане утворюватися піна - процес бродіння завершився. Наша капуста готова до вживання! Готову квашену капусту зберігайте в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів