густе варення з абрикосів часточками без кісточок

2 ч. 0 хв.
3 банки по 0,5 л
Густое варенье из абрикосов дольками без косточек
www.danildesign.com, stock.adobe.com
0

Давайте приготуємо бурштинове абрикосове варення з насиченим літнім смаком? Ласощі виходить густим і ароматним, з цільними апетитними часточками фруктів. Для зимових чаювань в колі сім'ї - те, що потрібно. Рецепт простий і не займе багато часу.

Інгредієнти

  • абрикоси (чиста вага) – 1 кг
  • цукор - 1 кг
  • Вода - 1,5 л (+200 мл)
  • лимонний сік - 2 ст. л.
  • Сода харчова - 1 ч. л.

Покроковий рецепт приготування

Абрикоси промийте, розділіть на половинки, видаліть кісточки.

Щоб в процесі варіння варення абрикосові часточки збереглися цілими, помістіть їх в содовий розчин на кілька хвилин (з розрахунку 1 ч.л. соди на 1,5 л холодної води).

З 200 мл води і цукру зваріть сироп. У киплячий сироп додайте 2 ст.л. свіжовичавленого лимонного соку і продовжите варити, періодично помішуючи, до прозорості.

З миски з абрикосами злийте содовий розчин і залийте плоди киплячим сиропом. Миску накрийте кришкою і залиште на кілька годин, а краще на ніч.

Миску з заготівлею поставте на вогонь, доведіть до кипіння і на слабкому вогні проваріть 5 хвилин, знімаючи пінку. Потім накрийте кришкою і залиште остигати. Не перемішуйте варення ложкою, щоб скибочки абрикосів залишилися цілими! Досить періодично акуратно струшувати миску з заготівлею.

Остигле варення проваріть ще раз протягом 5 хвилин і повністю остудіть.

З остиглого варення злийте сироп в окремий посуд і на середньому вогні уварюють 40 хвилин.

Киплячим сиропом залийте абрикосові часточки, ще раз доведіть до кипіння і проваріть 5 хвилин.

Абрикосове варення гарячим розлийте в заздалегідь простерилізовані банки, герметично закрийте, переверніть догори дном і остудіть. Зберігайте заготовку в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів