варення з черноплодки з вишневим листом

2 ч. 0 хв.
3 порції
Варенье из черноплодки с вишневым листом
shabbydecor, stock.adobe.com
0

Варення з черноплодки часто варять з різними натуральними добавками. Наприклад, якщо в процесі приготування використовувати соковиті вишневі листя, ласощі придбає Вишневе післясмак і тонкий вишневий аромат. Цікаво? Ділюся перевіреним рецептом.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Ягоди зніміть з гілочок, переберіть, промийте під проточною водою, відкиньте на друшляк.

Вишневе листя промийте і обсушіть за допомогою паперових рушників. Складіть листя в ємність для варіння, залийте водою, доведіть до кипіння і проваріть протягом 15-20 хвилин, після чого відкиньте на друшляк.

Каструлю з відваром, в якому варилися вишневі листя, знову поставте на вогонь, додайте цукор і на невеликому вогні зваріть сироп.

У киплячий сироп додайте підготовлені ягоди черноплодки і проваріть 7-10 хвилин, помішуючи. Потім зніміть каструлю з вогню і залиште до повного охолодження.

Ще раз проваріть заготовку протягом 10 хвилин, зніміть з вогню і залиште остигати. Повторіть процедуру втретє, додавши в варення щіпку лимонної кислоти і збільшивши час останньої варіння до 15 хвилин.

Гаряче варення з чорноплідної горобини розлийте в заздалегідь простерилізовані банки, закатати і остудіть догори дном при кімнатній температурі.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів