огірки з перцем на зиму в банках

4 ч. 30 хв.
1 банка 1 л
Огурцы с перцем на зиму в банках
Богдан Бедзинський, stock.adobe.com
0

У кожної господині є свій, перевірений, рецепт хрустких маринованих огірків. Якщо ж ви хочете спробувати щось нове, цей рецепт для вас. У заготівлі дивним чином поєднується кілька смаків овочів, і всі вони відмінно доповнюють один одного.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Для цієї заготовки раджу вибирати невеликі молоді огірочки, які легко помістяться в банку і досить швидко промаринується. Отже, огірки промийте, зріжте хвостики, замочіть у холодній воді на 3-4 години. Так консервовані огірки вийдуть більш хрусткими.

Зелень промийте і злегка обсушити. Великий лист хрону наріжте невеликими шматочками. Корінь хрону очистіть, наріжте соломкою. Гострий перець очистіть від насіння, наріжте тонкими кільцями.

Болгарський перець очистіть від насіння і плодоніжок, наріжте скибочками.

За бажанням можна додати моркву. Для цього наріжте її довільної соломкою або кільцями.

На дно заздалегідь простерилізованої банки викладіть половину нарізаного листа хрону і частина гострого перцю, додайте очищені зубчики часнику, подрібнений корінь хрону, все підготовлені листя, запашний перець і насіння гірчиці. Помістіть в банку трохи моркви і вертикально розмістіть скибочки болгарського перцю.

Щільно наповніть банку огірками, чергуючи з морквою і скибочками перцю. Зверху на овочі викладіть залишився гострий перець і лист хрону.

У киплячій воді розчиніть сіль і цукор, прокип'ятіть 1-2 хвилини, помішуючи. Введіть оцет і зніміть маринад з вогню.

Киплячим маринадом залийте вміст банки до верху. Банку прикрийте кришкою і відправте стерилізувати в каструлю з водою (вода повинна доходити до "плічок" банки; час стерилізації - 20 хвилин від моменту закипання води в каструлі).

Після стерилізації банку закатати, переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження. Остигнула заготовку зберігайте в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів