варення із замороженої обліпихи

6 ч. 0 хв.
1 порція
Варенье из замороженной облепихи
New Africa, stock.adobe.com
0

Кожна господиня хоч раз готувала корисний чай з обліпихи. "Золоту ягоду" заморожують і перетирають з цукром. А то, що з цілющою ягоди можна і смачне варення приготувати, багато незаконно забувають. Виправити ситуацію допоможе цей простий рецепт.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Обліпиху заздалегідь розморозьте, промийте під проточною водою, відкиньте на друшляк.

Корінь імбиру очистіть і натріть на дрібній тертці.

Приготуйте сироп: у сотейнику з'єднайте воду і цукор, перемішайте, щоб цукор розчинився, доведіть до кипіння на сильному вогні, потім вогонь зменшіть і проваріть сироп протягом 10 хвилин. У процесі варіння додайте подрібнений імбир.

Злегка обсохлі ягоди обліпихи акуратно з'єднайте з киплячим сиропом, перемішайте і проваріть разом 15-20 хвилин. Приберіть варення з вогню і залиште на 2-3 години до повного охолодження.

Потім знову поставте обліпихове варення на вогонь, ще раз доведіть до кипіння і після закипання проваріть на повільному вогні протягом 50-60 хвилин.

Гаряче варення з обліпихи розлийте в заздалегідь простерилізовані баночки і герметично закупорте.

Готове варення з "золотої ягоди" спокійно зберігається в прохолодному темному місці досить тривалий час (від півроку до 10 місяців) і ідеально, як самостійне ласощі, основа для різних напоїв (киселів, морсів), а також як просочення для ваших смачних пирогів і тортів.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів