абрикосове варення з ядерцями

15 ч. 0 хв.
2 банки по 0,25 л
Варенье из абрикосов с ядрышками
colnihko, stock.adobe.com
0

Ділюся рецептом ароматного абрикосового варення з ядерцями. Цей незвичайний інгредієнт надає варення приємну мигдальну нотку! Вибирайте м'ясисті, щільні, трохи недостиглі абрикоси - тоді смак і зовнішній вигляд ласощі будуть особливо привабливими.

Інгредієнти

  • абрикоси (чиста вага) – 500 г (+30 г ядерець абрикосових кісточок)
  • цукор - 500 g
  • лимонний сік - 3 ст. л.

Покроковий рецепт приготування

Абрикоси промийте, розділіть на половинки і видаліть кісточки. Кісточки не викидайте, вони нам ще знадобляться.

Половинки абрикосів помістіть в миску для варіння, засипте цукром і залиште при кімнатній температурі на 3-4 години для утворення соку.

Потім на слабкому вогні доведіть заготовку до кипіння і проваріть протягом 5 хвилин. Зніміть миску з вогню, прикрийте кришкою і залиште на 6 годин до повного охолодження. Щоб плоди зберегли цілісність, не перемішуйте варення ложкою, а акуратно струшуйте миску з заготівлею.

З абрикосових кісточок витягніть ядерця (я розколюю кісточки за допомогою молотка). Ядерця промийте і відправте в миску з заготівлею. Якщо ядерця гірчать, попередньо залийте їх окропом на 5-10 хвилин.

Повторно доведіть варення до кипіння і проваріть протягом 5 хвилин. Зніміть миску з вогню і дайте варення повністю охолонути (мінімум 6 годин).

Ще раз повторіть 5-хвилинну варіння, додавши в заготовку свіжовичавлений лимонний сік.

Кипляче абрикосове варення з ядерцями розфасуйте в гарячі стерильні банки, герметично закрийте, переверніть догори дном, укутайте і залиште остигати. Остигле ласощі зберігайте в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів