Вишня в сиропі з кісточками на зиму

1 ч. 0 хв.
4 порції
Вишня в сиропе с косточками на зиму
KEA, stock.adobe.com
0

Влітку я часто заготовляю вишню в сиропі. За цим рецептом виходить 2 літри ароматного ласощі, яке я використовую взимку, як начинку для вареників і пирогів, як соус до сирників і оладок, і навіть як компот, розбавивши сироп з вишнею кип'яченою водою.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Вишню переберіть, видаліть плодоніжки, промийте. За допомогою зубочистки в кожній Вишеньці зробіть по парі проколів, щоб ягоди в процесі не зварилися і віддали сиропу частина соку і кольору.

Заздалегідь простерилізовані банки наповніть вишнею приблизно на⅔.

Очищену воду (з запасом) поставте на вогонь і доведіть до кипіння, потім залийте вишню в банках до самого верху. Накрийте кришками і залиште настоюватися мінімум на 20 хвилин.

Злийте рідину з банок з вишнею в мірну ємність і в залежності від кількості рідини додайте цукор (250 г на кожні 0,5 літра рідини), добре перемішайте, на сильному вогні доведіть до кипіння і проваріть ще 5-10 хвилин.

Киплячий сироп акуратно розлийте в банки з вишнею, закатати, переверніть догори дном, укутайте і залиште на добу для охолодження.

Остигнула вишню в сиропі перенесіть для зберігання в темне прохолодне місце і вже через місяць можете знімати першу пробу.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів