десерти 20.12.2022

Десерт мочі в домашніх умовах

30 хв.
12 порцій
Десерт моти в домашних условиях
Jan, stock.adobe.com
0

Почну з кількох порад. Для японських мочі використовуйте тільки клейку рисову муку. Зі звичайної муки тістечка не вийдуть. Працювати з рисовим тестом потрібно дуже швидко: остигаючи, тісто втрачає свої липкі властивості, а значить сформувати Моті буде складніше.

Інгредієнти

для тесту:
для начинки:

Покроковий рецепт приготування

Для начинки збийте охолоджені вершки і вершковий сир до стійких піків, перекладіть крем в кондитерський мішок. Ягоди або фрукти промийте, обсушити за допомогою паперових рушників, великі плоди наріжте шматочками.

У неметалевій мисці змішайте рисове борошно, цукор і воду, накрийте харчовою плівкою, зробіть кілька проколів ножем або зубочисткою і відправте в мікрохвильовку на максимальну потужність (2 хвилини). Після цього тісто перемішайте і ще раз відправте в мікрохвильовку на 1 хвилину. Повинно вийти однорідне, м'яке і дуже липке тісто.

Покладіть гаряче тісто на присипаний кукурудзяним крохмалем стіл і злегка вимісіть. Розділіть тісто на 12 рівних частин, розімніть шматочки тіста в коржі.

За допомогою кондитерського мішка відсадити в центр кожної коржі невелику кількість вершкової начинки, зверху помістіть ягоди або шматочки фруктів.

Сформуйте мочі, зібравши краю коржі догори, після чого надайте тістечкам акуратну круглу форму. Поверхня десерту пріпиліть кукурудзяним крохмалем.

Готові тістечка мочі відправте на 30-40 хвилин в холодильник. Подавайте до столу охолодженими.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів