класичне різотто

1 ч. 0 хв.
4 порції
Классическое ризотто
StockphotoVideo, stock.adobe.com
0

Слідуючи цим рецептом, ви без праці приготуєте ніжне італійське різотто з соковитою курочкою. Я зазвичай використовую рис для різотто сорту арборіо або карнаролі. У будь-якому випадку, раджу не економити на якості рису, і тоді результат 100% вас порадує.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Куряче філе промийте, злегка обсушити, наріжте невеликими скибочками і обсмажте на розпеченій оливковій олії до золотистого кольору. Після цього покладіть курку в миску.

Подрібнену цибулю і зубчики часнику обсмажте на вершковому маслі до прозорості. Влийте вино і дайте йому трохи випаруватися. Потім додайте невелику кількість бульйону.

Всипте рис, перемішайте, щоб він рівномірно покрився рідиною, готуйте на невеликому вогні. Коли рис вбере всю рідину, додайте трохи бульйону. Підливайте бульйон невеликими порціями до готовності рису (готовий рис повинен бути кремової консистенції). Посоліть і поперчіть рис за смаком.

Пармезан натріть на дрібній тертці.

У сковороду до рису додайте обсмажені шматочки курячого філе, зелений горошок і тертий сир, перемішайте. Протомите різотто під кришкою 1-2 хвилини, щоб сир добре розплавився.

Подавайте різотто гарячим, прикрасивши нарізаною петрушкою.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів