солоні грузді на зиму

2 ч. 30 хв.
2 банки по 1 л
Соленые грузди на зиму
tycoon101, stock.adobe.com
0

Хто ж не любить солоні грибочки? Хрусткі грузді не залишаться без уваги ні на одному застіллі. Подавайте до столу з цибулею і рослинним маслом. Звертаю вашу увагу, що перед початком засолювання гриби необхідно вимочити у воді протягом 2-3 днів.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Гриби переберіть, очистіть від піску і лісового сміття, зріжте ніжки, капелюшки ретельно промийте водою. Великі екземпляри розріжте, дрібні залиште цілими.

Помістіть гриби в емальоване відро, засипте сіллю, залийте холодною водою і залиште вимочуватися на 2-3 дні, змінюючи воду три рази в день.

Всю зелень промийте і злегка обсушити. Часник очистіть.

На дно ємності для засолювання покладіть лист хрону, викладіть вимочені гриби капелюшками вниз, пересипаючи сіллю і перекладаючи залишилися листям, кропом, перцем і часником.

Зверху покладіть на гриби чисту марлю, поставте відповідну за розміром тарілку або спеціальний дерев'яний круг і помістіть гніт. Гриби будуть готові до вживання через 20-30 днів.

Коли грузді досить просоляться, розкладіть їх в заздалегідь простерилізовані банки і закатати. Зберігайте солоні грузді в холодильнику.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів