помідори в желе з желатином і цибулею на зиму

30 хв.
4 банки по 0,5 л
Помидоры в желе с желатином и луком на зиму
bozhena_melnyk, stock.adobe.com
0

Ділюся цікавим рецептом незвичайної заготовки на зиму. Отже, будемо консервувати помідори з овочами в желе. Такі помідори 100% викличуть захват у ваших гостей і стануть центром уваги на святковому столі! Желе можна подавати до столу разом з овочами.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Всі овочі промийте і злегка обсушити. Раджу для цієї заготовки вибирати щільні помідори невеликого розміру (відмінно підійдуть черрі або коктейльні).

Болгарський перець очистіть від насіння і плодоніжок, наріжте кільцями або соломкою, цибулю - півкільцями.

Наповніть стерильні банки помідорами (приблизно до половини), на помідори викладіть шар нарізаної цибулі, потім - болгарський перець.

Всипте в кожну банку сухий желатин з розрахунку 5 г на 0,5 л банку (10 г на 1 л банку відповідно), рівномірно розподіляючи його по овочевому шару.

Покладіть в банки залишилися помідори, цибулю і перець.

Приготуйте маринад: в сотейнику закип'ятіть 1 л води, додайте сіль, цукор, чорний перець і лавровий лист. Перемішайте, доведіть до кипіння і проваріть маринад 1-2 хвилини.

Киплячим маринадом залийте овочі в банках.

Накрийте банки стерильними кришками і стерилізуйте в каструлі з киплячою водою протягом 5 хвилин. Час стерилізації вказано для помідорів Черрі в банках по 0,5 л.якщо ви використовуєте інші сорти помідорів або банки ємністю 1 л, збільште час стерилізації до 15 хвилин при слабкому кипінні.

Після стерилізації влийте в кожну банку по 0,5 ст.л. оцту (для банок 1 л - 1 ст. л.), банки закатати, переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження. Остигнули помідори в желе перенесіть на зберігання в прохолодне темне місце.

Перед подачею до столу рекомендую банку з заготівлею поставити на ніч в холодильник - тоді желейний маринад максимально застигне і придбає форму справжнього желе.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів