кабачкова ікра на зиму через блендер

2 ч. 30 хв.
7 банок по 0,5 л
Кабачковая икра на зиму через блендер
Anna, stock.adobe.com
0

Кабачкова ікра за цим рецептом виходить за смаком схожою на магазинну. Її люблять дорослі і діти. Ікра готується з доступних інгредієнтів і без додаткової стерилізації. Зверніть увагу: вага продуктів вказано в очищеному вигляді.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на невеликій кількості розігрітого рослинного масла до прозорості. Обсмажену цибулю відправте в каструлю для варіння.

Морква очистіть, натріть на крупній тертці, обсмажте на олії, що залишилася протягом 10 хвилин, потім відправте в каструлю до цибулі.

Кабачки очистіть від шкірки і насіння, натріть на крупній тертці і з'єднайте з цибулею і морквою.

Помідори опустіть в киплячу воду, потім помістіть під холодну воду і відразу ж очистіть від шкірки. Наріжте помідори довільно, потім подрібніть блендером.

Помідорову масу влийте в каструлю до інших овочів, перемішайте і на невеликому вогні протушкувати ікру під кришкою 40-60 хвилин, періодично помішуючи.

Зніміть заготовку з вогню, злегка остудіть і перебийте блендером до стану однорідного пюре.

Знову поставте каструлю з ікрою на вогонь, додайте сіль, цукор, томатну пасту, спеції і оцет. Все добре перемішайте, доведіть до кипіння і проваріть, помішуючи, ще 15-20 хвилин.

Киплячу ікру розлийте в заздалегідь простерилізовані банки, закатати, переверніть догори дном і остудіть. Остигнула заготовку зберігайте в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів