мариновані грузді на зиму в банках

24 ч. 30 хв.
1 банка 3 л
Маринованные грузди на зиму в банках
Viktor, stock.adobe.com
0

Мариновані грузді - смачна закуска на зиму. Такі грибочки точно стануть центром уваги ваших гостей! Рецепт розрахований на одну трилітрову банку. Якщо ви віддасте перевагу баночки поменше, пропорційно змініть кількість солі і оцту.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Гриби переберіть, очистіть, промийте під проточною водою.

Очищені гриби замочіть в підсоленій воді на добу. Воду міняйте якомога частіше.

Потім воду злийте і під проточною водою промийте кожен грибочок. Великі екземпляри розріжте на 2-4 частини, дрібні можна залишити цілими.

Помістіть підготовлені гриби в каструлю для варіння, залийте холодною водою, доведіть до кипіння і проваріть 20 хвилин, знімаючи піну. Потім гриби відкиньте на друшляк і промийте ще раз під проточною водою.

На дно заздалегідь простерилізованої банки викладіть зубчики часнику і попередньо ошпарені окропом листя вишні і смородини.

Для маринаду з'єднайте 1 л води з 3 ч.л. солі, додайте гвоздику, обидва види перцю горошком і лавровий лист. Перемішайте і доведіть до кипіння. Якщо води потрібно більше 1 літра, пропорційно збільште і кількість доданої солі.

Коли маринад закипить, помістіть в нього відварені грузді і проваріть на середньому вогні протягом 20 хвилин після повторного закипання.

За допомогою шумівки гарячі грузді викладіть в банку, додайте оцет (50 мл на 1 трилітрову банку) і залийте киплячим маринадом. Банку закатати, переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів