томати у власному соку без стерилізації на зиму

2 ч. 0 хв.
4 банки по 1 л
Томаты в собственном соку без стерилизации на зиму
Veronika Idiyat, stock.adobe.com
0

Томати у власному соку користуються популярністю у багатьох господинь. Зручно відкрити баночку, помідори подати на стіл в якості закуски, а сік використовувати для приготування соусів, підлив або заправки для борщу. Зручно і економно, раджу спробувати!

Інгредієнти

  • помідори - 3 кг
  • помідори (для соку) – 2 кг
  • лавровий лист - 3 шт.
  • чорний перець (горошком) – 6 шт.
  • сіль - 2 ст. л.
  • цукор - 3 ст. л.

Покроковий рецепт приготування

Для цієї заготовки нам знадобляться помідори двох видів: дрібні м'ясисті помідори для консервування цілком і стиглі соковиті - для приготування соку. Отже, дрібні помідори промийте, в області плодоніжок зробіть по кілька проколів зубочисткою, щоб в процесі приготування шкірка не потріскалася.

Наповніть підготовленими помідорами стерильні банки не дуже щільно.

Закип'ятіть воду і крутим окропом залийте помідори в банках. Прикрийте банки кришками і залиште остигати. Потім воду злийте, новим окропом залийте помідори ще раз. Кількість зливається рідини раджу заміряти, щоб знати, скільки знадобитися томатного соку для заповнення банок.

Помідори для соку промийте і наріжте довільно, потім пропустіть через м'ясорубку або скористайтеся соковижималкою.

Отриманий томатний сік можна додатково протерти через сито, щоб позбутися від кісточок. Із зазначеної кількості помідорів у мене виходить приблизно 2 літри томатного соку. Якщо у вас виявиться соку менше, ніж необхідно для заповнення банок, розбавте його невеликою кількістю кип'яченої води.

Томатний сік перелийте в каструлю для варіння, додайте сіль, цукор, перець горошком і лавровий лист. Все перемішайте, доведіть до кипіння і проваріть, знімаючи піну, 15 хвилин на середньому вогні.

З банок з помідорами злийте воду і наповніть їх киплячим томатним соком до верху. Банки закатати, переверніть догори дном і остудіть. Зберігайте остигнула заготовку в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів