сік з гарбуза з апельсином і лимоном на зиму

1 ч. 30 хв.
12 банок по 1 л
Сок из тыквы с апельсином и лимоном на зиму
alexeyborodin, stock.adobe.com
0

Знаю, що далеко не всі люблять страви з гарбуза, але я рекомендую вам спробувати заготовити на зиму корисний і ароматний гарбузовий сік. Апельсин і лимон надають цьому специфічному, насиченому напою приємний цитрусовий післясмак. Вам сподобається!

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Гарбуз промийте, очистіть від шкірки і насіння, м'якоть наріжте невеликими шматочками.

Підготовлену гарбуз помістіть в каструлю для варіння, залийте кип'яченою водою, щоб вода покривала шматочки повністю. Помістіть заготовку на вогонь і доведіть до кипіння.

Вичавіть сік з лимона і апельсинів.

Вичавлені половинки апельсинів відправте в каструлю до гарбуза і варіть все разом до готовності гарбуза, не забуваючи помішувати. Потім зніміть каструлю з вогню, вийміть апельсинову шкірку, гарбуз злегка остудіть.

Теплу гарбузову масу перебийте блендером до стану однорідного пюре.

В окремій великій каструлі з'єднайте 6 л води і цукор, доведіть до кипіння і проваріть 1-2 хвилини на невеликому вогні. Кількість цукру в рецепті я вказую приблизно - орієнтуйтеся на свій смак і на солодкість самої гарбуза.

У гарбузове пюре додайте цитрусовий сік і цукровий сироп. Перемішайте, доведіть до кипіння, додайте лимонну кислоту і проваріть 5 хвилин.

Гарячий гарбузовий сік розлийте в заздалегідь підготовлені стерильні банки, закатати, переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження. Остиглий сік зберігайте в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів