& 171; Царське & 187; варення з агрусу

21 год. 0 хв.
10 порцій
«Царское» варенье из крыжовника
I.H, stock.adobe.com
0

Секрет вдалого «царського» варення з агрусу - в ступені зрілості ягід. З перезрілого агрусу хорошого варення не зварити. Вибирайте щільні, трохи недозрілі ягоди зелених сортів-варення вийде дуже смачним, красивого смарагдового кольору

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Ягоди агрусу переберіть, промийте, видаліть хвостики. Зробіть надріз на кожній ягідці і видаліть насіння. З 1,6 кг агрусу у мене виходить приблизно 1 кг очищених ягід.

Вишневі листя промийте і злегка обсушити.

Підготовлений агрус помістіть в миску, пошарово перекладіть вишневим листям, залийте холодною водою і залиште на 5-6 годин. Саме вишневі листя дозволяють ягодам зберегти насичений зелений колір і надають агрусу особливий аромат і міцність.

Через зазначений час відкиньте агрус на друшляк.

Рідина, в якій настоювалися ягоди, помістіть в сотейник, доведіть до кипіння і додайте цукор. Постійно помішуючи, проваріть сироп протягом 2-3 хвилин після повторного закипання.

У киплячий сироп помістіть ягоди агрусу, зніміть заготовку з вогню і залиште настоюватися на 2-3 години.

Потім знову проваріть варення на невеликому вогні 5-7 хвилин після закипання. Зніміть заготовку з вогню і залиште на 5-6 годин при кімнатній температурі.

Повторіть процедуру ще 2 рази, кожен раз роблячи перерву між варінням тривалістю 5-6 годин.

Після фінальної варіння варення остудіть, розфасуйте в заздалегідь простерилізовані невеликі баночки і герметично закрийте. Зберігайте варення з агрусу в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів