помідори у власному соку без шкірки на зиму

1 ч. 0 хв.
1 банка 1 л
Помидоры в собственном соку без кожицы на зиму
minadezhda, stock.adobe.com
0

Хто хоч раз готував помідори у власному соку, буде готувати їх знову і знову. Закуска має максимально натуральним смаком, так як в складі тільки помідори і спеції. Раджу вибирати томати одного сорту, розміру і ступеня зрілості.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Помідори промийте і очистіть від шкірки. Для цього на кожному зробіть хрестоподібний надріз і помістіть в окріп на 2-3 хвилини, потім обдайте крижаною водою - тепер шкірка зніметься дуже легко.

У заздалегідь простерилізовану банку помістіть більшу частину підготовлених помідорів (приблизно 700 г).

Помідори, що залишилися, розріжте навпіл, за допомогою чайної ложки видаліть насіння. М'якоть дрібно наріжте, помістіть в каструлю з товстим дном і, помішуючи, доведіть до кипіння.

Зелень промийте, злегка обсушити і дрібно наріжте. Стебло селери наріжте дрібними кубиками.

У киплячий сік додайте нарізані кріп, петрушку, селеру, перець горошком, соус "Табаско", сіль і цукор. Все добре перемішайте і на невеликому вогні проваріть до м'якості селери (приблизно 10 хвилин).

Гарячий сік протріть через сито. Якщо томатного соку вийшло недостатньо, щоб заповнити банку з помідорами, додайте невелику кількість питної води і ще раз доведіть сік до кипіння.

Киплячим томатним соком залийте помідори в банку до верху. Банку прикрийте кришкою і відправте стерилізувати в каструлю з киплячою водою (мінімальний час стерилізації - 10-20 хвилин від моменту закипання води в каструлі).

Після стерилізації банку з заготівлею герметично закрийте, переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження. Остигнули помідори у власному соку зберігайте в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів