борщова заправка без капусти з помідорами на зиму

1 ч. 0 хв.
4 банки по 1 л
Борщевая заправка без капусты с помидорами на зиму
Natalya, stock.adobe.com
0

Заготовити на зиму заправку для борщу можна різними способами: одні закривають тільки з буряком, без перцю і помідорів, інші вважають за краще повний набір продуктів, включаючи капусту. У будь - якому випадку, така заготовка-паличка-виручалочка для будь-якої господині!

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Буряк промийте, очистіть і натріть на крупній тертці або тертці для корейської моркви.

Помістіть буряк в сковороду, додайте оцет і цукор, протушкувати на середньому вогні під кришкою до м'якості.

Помідори очистіть від шкірки. Це зробити простіше, якщо попередньо опустити помідори в киплячу воду на 1-2 хвилини, а потім помістити під холодну воду.

Очищені помідори наріжте дрібними кубиками і в розігрітій сковороді (окремо від інших овочів) протушкувати на середньому вогні до м'якості і випаровування рідини.

Моркву очистіть і наріжте соломкою (можна також використовувати тертку для корейської моркви). Болгарський перець очистіть від насіння і плодоніжок, наріжте тонкими смужками.

Цибулю наріжте дрібними кубиками, кріп промийте і дрібно порубати, часник подрібніть.

В окремій товстостінній сковороді на смальці обсмажте до золотистого кольору цибулю і моркву, додайте подрібнений часник і добре перемішайте.

Додайте болгарський перець і протушкувати ще 5-7 хвилин на невеликому вогні.

Зажарку з цибулі, моркви і перцю з'єднайте з буряком, потім додайте тушковану помідорову масу і рубану зелень. Посоліть, добре перемішайте і протушкуйте все разом 10 хвилин.

Киплячу борщову заправку розфасуйте в заздалегідь простерилізовані банки, герметично закрийте, переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження. Остигнула заготовку зберігайте в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів