варення з абрикосів з ядерцями з кісточок

1 ч. 0 хв.
4 банки
Варенье из абрикосов с ядрышками из косточек
colnihko, stock.adobe.com
0

Побалуйте себе і своїх близьких смачним абрикосовим варенням з ядерцями. Ароматне ласощі взимку урізноманітнює ваші сімейні чаювання. Щоб в процесі приготування абрикосові часточки не перетворилися в пюре, вибирайте плоди з щільною м'якоттю.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Абрикоси промийте, розділіть на половинки, видаліть кісточки. Половинки абрикосів помістіть в миску для варіння, а кісточки - в окрему ємність.

Абрикоси засипте цукром. Миску акуратно струсіть, щоб цукор рівномірно розподілився по плодах. Залиште заготовку при кімнатній температурі на 3-4 години для утворення соку.

Абрикосові кісточки розколіть, витягніть ядерця. Тепер потрібно зняти з ядерець коричневу плівку. Це зробити простіше, якщо занурити ядерця в окріп на 5-7 хвилин, а потім очистити.

Як тільки абрикоси дадуть достатньо соку, додайте в миску з заготівлею воду, все акуратно перемішайте і на невеликому вогні, помішуючи і знімаючи утворюється пінку, проваріть 10 хвилин після закипання. Зніміть заготовку з вогню і трохи остудіть.

Знову поставте варення на вогонь, додайте підготовлені ядерця, перемішайте і проваріть ще 5 хвилин.

Кипляче варення розфасуйте в заздалегідь простерилізовані банки, закатати, переверніть догори дном, укутайте і остудіть. Остигле абрикосове варення з ядерцями зберігайте в прохолодному темному місці не більше 1 року.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів