варення з морошки без кісточок

1 ч. 15 хв.
4 порції
Варенье из морошки без косточек
christer wångenberg/EyeEm, stock.adobe.com
0

Варення з морошки не залишить байдужим ласунів і точно викличе захват у дітей. Плюс до всього-це джерело вітамінів в сезон застуд. У цього ароматного варення один недолік-ласощі настільки швидко з'їдається, що може не долежати до зими!

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Ягоди переберіть, промийте під проточною холодною водою і відкиньте на друшляк.

Для приготування сиропу в мисці для варіння варення закип'ятіть воду, введіть цукор, перемішайте і прогрівайте сироп на невеликому вогні до повного розчинення цукру.

Не прибираючи миску з вогню, в киплячий сироп помістіть підготовлені ягоди морошки. Проваріть протягом 20 хвилин після закипання. Потім приберіть заготовку з вогню і через сито перелийте сироп з морошкою у велику чисту ємність. Решта ягоди ретельно перетріть через сито. Це дозволить прибрати досить великі кісточки ягід. Потім поверніть заготовку назад в миску для варіння.

На невеликому вогні знову доведіть масу до кипіння, не забуваючи періодично помішувати, зменшіть нагрів і проваріть варення ще протягом 5-7 хвилин.

Гаряче варення з морошки розлийте в заздалегідь підготовлені стерильні банки, закатати, переверніть догори дном, тепло укутайте і залиште до повного охолодження. Готове варення перемістіть на зберігання в прохолодне темне місце. Також можна зберігати ласощі в холодильнику.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
Вам сподобався рецепт?
0 коментарів