сухе варення зі слив в духовці

10 ч. 0 хв.
1 порція
Сухое варенье из слив в духовке
Olga, stock.adobe.com
0

Сьогодні розкрию вам секрет приготування "сухого" сливового варення в духовці. Дотримуйтесь Моїх простих рекомендацій і здивуйте близьких незвичайним, ароматним, пряним ласощами. Любителі сливових десертів точно оцінять. До чашечки гарячого чаю-те, що потрібно!

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Для "сухого" варення я рекомендую брати щільні м'ясисті сливи. Для початку сливи промийте, видаліть плодоніжки, злегка просушіть. Потім плоди розріжте на половинки і видаліть кісточки.

На застелений пекарської папером деко викладіть половинки слив зрізом вгору щільно один до одного, посипте плоди цукром і корицею, викладіть зверху зірочки бадьяна. За бажанням можна в половинку кожної сливи вкласти горішок або гарбузове насіння - так "сухе" варення стане ще більш пікантним і незвичайним.

Відправте деко зі сливами в попередньо розігріту до 200°C духовку на 30-40 хвилин для уварювання. Потім зменшіть температуру до 40-50°C і продовжуйте сушити сливи 8-10 годин у режимі конвекції. Якщо у вашій духовці немає вентилятора, випікайте сливи з відчиненими дверцятами духовки. На свій розсуд ви можете залишити сливи трохи вологими або в'ялити до повного випаровування вологи. Від цього буде залежати безпосередній час приготування.

Готові в'ялені сливи перекладіть в чисту баночку і зберігайте в холодильнику. "Сухе" варення зі слив-надзвичайно смачні ласощі до чаю, а також його можна використовувати в якості начинки для солодкої випічки.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів