варення з винограду Ізабелла з кісточками

13 ч. 0 хв.
3 порції
Варенье из винограда Изабелла с косточками
Alesia Berlezova, stock.adobe.com
0

Не знаю, як у вас, а в моїй родині будь-яке варення в сезон холодів відлітає банками. Не так давно дізналася приголомшливий рецепт варення з винограду сорту Ізабелла, якого на дачі дозріває так багато, що гріх не заготовити про запас. Поділюся і з вами рецептом.

Інгредієнти

  • Виноград (сорти Ізабелла) – 2 кг
  • Вода - 500 мл
  • цукор - 1 кг

Покроковий рецепт приготування

Приготуйте сироп: у мисці для варіння з'єднайте воду і цукор, добре перемішайте. На сильному вогні доведіть сироп до кипіння, вогонь зменшіть і проваріть, помішуючи, протягом 10 хвилин.

Виноград відокремте від грон, промийте, потім злегка обсушити.

Помістіть просохлі ягоди в миску з киплячим сиропом, перемішайте, доведіть до кипіння, після чого зніміть з вогню і залиште настоюватися на 5-6 годин, а краще на ніч.

Через зазначений час знову поставте варення на вогонь, повторно доведіть до кипіння і проваріть протягом 5 хвилин на повільному вогні. Не забувайте знімати піну, що утворилася. Залиште ще на 5-6 годин.

Знову проваріть варення протягом 5 хвилин і можете розливати в заздалегідь простерилізовані банки.

Порада для тих, хто любить варення густіше: після триразової варіння можна за допомогою шумівки вийняти ягоди з миски, а сироп уварити до бажаної консистенції. Після чого поверніть ягоди в миску з сиропом, ще раз для надійності прокип'ятіть варення і гарячим розлийте в банки.

Подавайте виноградне варення до свіжозавареного трав'яного чаю з млинцями, оладками, сиром або сирниками.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів