маринована цвітна капуста на зиму в банках

50 хв.
2 банки по 0,5 л
Маринованная цветная капуста на зиму в банках
oksix, stock.adobe.com
0

Маринована цвітна капуста взимку урізноманітнює святковий стіл. Рецепт нескладний, але строго дотримуйтесь таймінгу: капусту важливо не переварити, щоб закуска вийшла хрусткою, і в той же час не допустити бродіння через недостатню теплової обробки.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Моркву очистіть і наріжте кружечками.

Цвітну капусту розберіть на суцвіття, великі суцвіття розріжте на 2-3 частини, промийте під проточною водою.

Закип'ятіть 1,5 л води і бланшуйте капусту протягом 1 хвилини, потім за допомогою шумівки дістаньте капусту з відвару.

У воду, в якій бланшувати капуста, помістіть кружечки моркви, доведіть до кипіння і проваріть 1-2 хвилини на маленькому вогні. Потім відкиньте на друшляк.

На дно заздалегідь підготовлених стерильних банок викладіть по 1 очищеному і розрізаному на 2-3 частини зубчику часнику, додайте частину моркви.

Наповніть банки бланшованою цвітною капустою, в кожну банку покладіть горошок перцю, лавровий лист і коріандр, зверху покладіть шар моркви, що залишилася.

Закип'ятіть воду і окропом залийте овочі в банках. Прикрийте банки стерильними кришками і залиште на 5 хвилин.

Потім злийте рідину з банок назад у каструлю, додайте сіль і цукор, перемішайте до повного розчинення. Доведіть маринад до кипіння і проваріть на середньому вогні 1 хвилину.

Введіть оцет і зніміть маринад з вогню.

Киплячим маринадом залийте овочі в банках, банки герметично закрийте, переверніть догори дном, укутайте і повністю остудіть. Остигнула мариновану цвітну капусту зберігайте в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів