лечо з огірками на зиму

40 хв.
3 банки по 0,5 л
Лечо с огурцами на зиму
Evgeniya369, stock.adobe.com
0

Комори не будуть вважатися повними, якщо не заготовити на зиму лечо з болгарського перцю. Поспішаю поділитися цікавим варіантом всіма улюбленої кисло-солодкої закуски-будемо готувати лечо з огірками. Беріть рецепт на замітку, виходить смачно і незвично.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Попередньо замочіть огірки в холодній воді на 2 години. Це зробить огірочки більш хрусткими.

Помідори обшпарте окропом, потім помістіть в холодну воду і зніміть шкірку. Пропустіть помідори через м'ясорубку.

Болгарський перець очистіть від насіння і плодоніжок, наріжте соломкою.

Томатну масу (у мене вийшло приблизно 500 мл) помістіть в каструлю для варіння, туди ж відправте нарізаний перець, сіль, цукор і рослинне масло. Все перемішайте, доведіть до кипіння і на невеликому вогні під кришкою проваріть 15 хвилин.

Огірки наріжте так, як вам більше подобається: брусочками, кружечками або полукружкамі. Шматочки повинні бути середньої товщини, щоб в процесі приготування огірки не зварилися.

Нарізані огірки відправте в каструлю до киплячим овочам і на маленькому вогні під кришкою проваріть все разом 10 хвилин. Не забувайте акуратно перемішувати заготовку дерев'яною ложкою, щоб лечо не пригоріло.

Додайте подрібнений часник, мелений перець і введіть оцет. Прокип'ятіть заготовку 5 хвилин з відкритою кришкою і зніміть з вогню.

Гаряче лечо розкладіть в стерильні банки (по плечики), залийте киплячою заливкою до верху банок. Банки герметично закрийте, переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження. Остигле лечо перемістіть на зберігання в прохолодне темне місце.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів