солоні огірки без оцту на зиму в банках

9 ч. 0 хв.
2 банки по 3 л
Соленые огурцы без уксуса на зиму в банках
twomeerkats, stock.adobe.com
0

Огірки, засолені на зиму в банках за цим рецептом, мало чим відрізняються від бочкових, при цьому зберігаються в умовах міської квартири всю зиму. Процес приготування не відніме у вас багато сил і часу. Огірочки виходять смачні і дуже хрусткі.

Інгредієнти

для 5 л розсолу:
  • Вода - 5 л
  • сіль - 7,5 ст. л. з гіркою

Покроковий рецепт приготування

Огірки і зелень добре промийте. Великі листя наріжте на частини. Можете використовувати не всі зазначені прянощі, а лише ті, які ви зазвичай берете для подібного роду консервації (список прянощів наведено опціонально).

Замочіть огірки в холодній воді на кілька годин, а краще на ніч. Так огірочки стануть більш хрусткими. Потім воду злийте і промийте огірки ще раз.

Корінь хрону і гострий перець наріжте невеликими шматочками.

На дно ємності для засолювання помістіть шар листя і парасольки кропу, додайте шматочки хрону і гострого перцю. Зверху викладіть частину огірків. Наповніть ємність, чергуючи шари зелені і огірків. Верхній шар повинен складатися з листя.

У холодній питній воді розчиніть сіль. Отриманим розсолом залийте огірки, щоб вони були повністю покриті.

Ємність з заготівлею накрийте підходящої за розміром тарілкою і встановіть гніт (у мене трилітрова банка з водою). Залиште для засолювання на 2-5 днів (час засолювання залежить від температури в приміщенні: чим тепліше, тим менше часу буде потрібно). Готовність огірків перевіряйте на смак.

Коли огірки досить просоляться, злийте розсіл в сотейник (він нам ще знадобиться). Зелень і прянощі приберіть, огірки промийте під проточною водою.

Заздалегідь простерилізовані трилітрові банки щільно наповніть огірками.

Розсіл доведіть до кипіння і киплячим залийте огірки в банку до самого верху. Банки накрийте кришками і залиште для прогріву на 10 хвилин.

Потім розсіл з банок злийте назад в сотейник і ще раз доведіть до кипіння. Киплячим розсолом залийте огірки в банках до самого верху і закатати. Банки з заготівлею переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів